Nike Free RN

Posted on 2/27/2017 6:13:17 PM

Da Nikes første Free-modell kom på markedet i 2005, ble den regnet som den første modellen for naturlig løping. Nå, over 10 år senere, er Free-konseptet større med flere modeller og denne våren har skoene fått en aldri så liten makeover. Med nye såler og nytt mønster er skoene blitt mer fleksible i både bredde- og lengderetning. Jeg har løpt noen turer med helt nye Free RN Distance og her er min vurdering.
Overdelen er sømløs og komfortabel med støttebånd på utsiden og innsiden av mellomfoten. Båndene fester seg til snøringen og gir deg mulighet til å tilpasse skoene godt slik at de sitter tett på foten. Skoene har ingen hælkappe, og kan derfor fint også brukes av deg som er øm i hæl og akilles.
Free RN Distance er som nevnt tykkere i mellomsålen enn de andre Free-modellene. Den er 20 mm i hælen og 16 mm i forfoten, noe som gir 4 mm dropp. Den er spesielt godt dempet i forfoten. Det ligger et mykt materiale mot fotbladet og et fastere materiale ned mot yttersålen. Det gir god komfort, men likevel et responsivt steg.
Flekskanalene i sålen er sekskantede og går både på tvers og på langs av skoen. Det gjør den svært fleksibel i både bredde- og lengderetning. Flekskanalene går ikke helt gjennom sålen, slik som før. Det gir mer demping, samt bedre hold og støtte. Den er lett i vekt med 249 gram i herre 42,5 og 204 gram i dame 38.

Post a comment

Hello guest, care to post a comment?